First weeks

We zijn ondertussen al weer twee weken onderweg en we hebben al zo veel mee gemaakt dat het hoog tijd is voor het eerste verhaal over onze reis. 

We begonnen ons avontuur in het hectische maar toch ook charmante Bangkok. Hier zijn we gelijk ondergedompeld in de Thaise cultuur. We hebben marktjes bezocht, tempels bewonderd, heerlijk gegeten en met de wind door onze haren in een tuktuk de stad door gecrosst. In Bangkok hadden we ook gelijk onze eerste kennismaking met de Thaise bevolking. Je zal niemand horen ontkennen dat de Thaise mensen ontzettend vriendelijke mensen zijn. Ze helpen je meteen als je het vraagt, maar ook vooral als je het ze niet vraagt. Deze vriendelijkheid zorgt ervoor dat er een hele fijne sfeer in de stad hangt en het er erg gezellig is om in rond te lopen. Toch blijft het echt een grote stad met te veel mensen en met duidelijke verschillen. Vooral tijdens onze tocht over het water zagen we de armoedige krotten naast de met goud bedekte gebouwen staan.

Na het drukke Bangkok hadden we erg veel zin om naar het zuiden te reizen. Hier zijn we gelijk, letterlijk en figuurlijk, het diepe in gesprongen en hebben we ons duikbrevet gehaald op het relaxte eiland Koh Tao. Eenmaal in de zee merkten we gelijk dat ademen onder water toch niet erg natuurlijk aan voelt. Maar ondanks dat het op het begin erg wennen was, groeide ons enthousiasme en vertrouwen met elke duik. Uiteindelijk hebben we erg genoten van de kleurrijke scholen met vissen, zeeslangen, het gigantische koraal en zelfs van een zeeschildpad. De kwallenbeten hebben we dan ook maar voor lief genomen. Ook naast het duiken was er genoeg te doen op het eiland. Koh Tao zal me bij blijven als het eiland van de blote voeten, vuurdansers en van de indrukwekkende uitzichten. 

Nadat we goed gevierd hadden dat we ons duikbrevet op zak hebben was het tijd om het binnenland weer in te gaan. In het nationaal park van Koh Sok hebben we een tweedaagse trekking door de jungle gedaan. Daar wisselden we het varen door prachtige landschappen af met het klauteren door de bossen en de verschillende grotten. Vooral het doorkomen van de donkere grotten was een heel avontuur. Deze varieerden van enorme ruimtes vol met honderden vleermuizen tot smalle gangen waar we, met onze kin in het water en onze tas boven het hoofd, de druipende rotsen probeerden te ontwijken. Die nacht hadden we er dus ook zeker geen moeite mee om, in de hutjes op het water, in slaap te vallen.

Ondertussen zijn we aangekomen op Koh Phi Phi. Dit is een eilandengroep met de mooiste hagelwitte stranden en helderblauwe zee. Vandaag zijn we dan ook met een snorkelset en een bootje op pad gegaan en hebben we de verschillende eilanden verkent. 

Zoals jullie kunnen lezen vermaken wij ons wel. De afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen en we zijn helemaal klaar voor nog meer avonturen! 

Laatste foto's

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer