Het authentieke Laos

Tijdens de twee dagen durende boottocht, van Thailand naar Luang Prabang in Laos, probeerden we de verschillen tussen de twee landen al te vinden. Eerst begonnen we met kleine afwijkingen maar na een tijdje werd het ons toch wel duidelijk dat we echt in een ander land waren aangekomen. Naast dat je in Laos op elke straathoek een stokbroodje met La vache qui rit kan halen (als een gevolg van de vroegere Franse bezetting) en de 7/11 supermarktketen nergens meer te bekennen is, is het land gewoon nog een stuk authentieker dan Thailand. Dit was het beste te zien als je door de vele kleine dorpjes reed. En dit hebben we dus ook volop gedaan. Of het nu lekker hollands op de fiets, met de scooter of hobbelend in een minivan was, we hebben onze ogen uitgekeken. Overal waar je kijkt zie je wel een bijzonder beeld. De vele magere koeien die de straat over steken, de kinderen die zich met zoveel mogelijk op een fietsje proberen te proppen, de boeren die op de rijstvelden bezig zijn, de vrouwen die kleren aan het wassen zijn in de rivier of juist mannen die zichzelf bij een waterpompje wassen; er is genoeg te zien.

Ondanks dat de mensen hier nog geen schijn van de luxe hebben die wij kennen, lijkt het toch een gelukkig volk te zijn. Ze doen op het gemak de dingen die ze moeten doen en besteden de rest van hun tijd aan vrienden en familie. Er wordt veel gegeten en ook een potje poolen slaan ze niet af.

Naast het vele rondkijken hebben we natuurlijk ook nog andere dingen gedaan in Laos. Zo hebben we getubed in Vang Vieng, het buddha park in Vientiane bezocht, gekayaked in Dondet en door heel het land veel fruit shakes gedronken.

We hebben erg genoten van het ngo veelal onaangeraakte Laos. Maar omdat het er nog zo rustig is vonden we het na een kleine twee weken ook wel weer tijd om door te gaan. Ondertussen zijn we aangekomen in Cambodja en is onze zoektocht naar de verschillen tussen de landen weer begonnen. 

Laatste foto's

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer